Ingrediente
● 05 l lapte |
● 2 pachete vanilie |
● 180 gr zahar |
● 60 gr gris |
● 3 galbenusuri de oua |
● 2 albusuri |
● 3 linguri mac macinat |
● 400 gr prune taiate in patru |
● 1/2 lamaie |
Mod de preparare
Punem in lapte zaharul vanilat, 100 gr zahar, il punem la fiert si adaugam grisul si le fierbem . Albusurile le batem spuma, si galbenusurile le frecam cu un pic de zahar. La grisul de pe foc adaugam galbenusurile si albusul batut spuma , macul macinat si il amestecam in continuare pe foc pana se incheaga.
Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de care avem , eu le-am pus in cani si se dau cateva ore la rece.
Se prepara sosul de prune in urmator fel:
Se desamburesc se taie in patru prunele. Intr-un pic de apa (10 linguri mari de supa ) se pune restul de zahar ce ne-a mai ramas si il fierbem si adaugam prunele cu zeama de la jumatate de lamaie cu care il mai fierbem pana se inmoaie prunele. (eu am folosit prune din compot si zeama de la ele. La 10 linguri zeama de compot am adaugat 1 lingura de zahar cu care l-am fiert apoi am pus prunele si zeama de la 1/2 lamaie).
Dupa ce a racit bine compozitia de gris se toarna pe o farfurie si se pune peste sosul de prune. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de gris cu mac si sos de prune" nu uita sa ii faci un review.
Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de care avem , eu le-am pus in cani si se dau cateva ore la rece.
Se prepara sosul de prune in urmator fel:
Se desamburesc se taie in patru prunele. Intr-un pic de apa (10 linguri mari de supa ) se pune restul de zahar ce ne-a mai ramas si il fierbem si adaugam prunele cu zeama de la jumatate de lamaie cu care il mai fierbem pana se inmoaie prunele. (eu am folosit prune din compot si zeama de la ele. La 10 linguri zeama de compot am adaugat 1 lingura de zahar cu care l-am fiert apoi am pus prunele si zeama de la 1/2 lamaie).
Dupa ce a racit bine compozitia de gris se toarna pe o farfurie si se pune peste sosul de prune. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de gris cu mac si sos de prune" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany