Budinca de gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Budinca de gris

Ingrediente

  • -1 l lapte
  • - 1 ceasca cu gris
  • - 9-10 linguri cu zahar
  • - 2 oua
  • - 50 g unt
  • - 1 lamaie

Mod de preparare

1. Fierbe in clocot laptele cu 6 linguri de zahar si coaja de lamaie

2. Adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul sa nu se formeze cocoloase

3.Cand grisul s-a umflat lasa-l la racit si adauga untul, galbenusurile si albusurile batute spuma

4.Separata, ia o cratita mica, in care pune restul de zahar sa imbrace si fundul cratitei

5. Lasa sa se raceasca,dupa care toarna grisul. Pune craticioara intr-un vas mai mare cu apa clocotita fie pe foc fie in cuptor. Lasa pana se rumeneste budinca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici