Budinca de clatite cu brinza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 3 oua
  • 3-4 linguri apa minerala
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 g unt sau untura
  • 250 g smantana
  • 150 gr branza framantata sau rasa
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se prajesc clatitele, punandu-le pe masura ce sint gata, intr-o cratita. Fiecare clatita se unge cu pana muiata in unt topit si se presara cu branza rasa sau framantata. Ultima clatita care se asaza in cratita se unge cu unt fara a se presara cu branza.

Se acopera cratita si se pune intr-un vas cu apa clocotita pe foc. Se lasa astfel sa fiarba incet pina cand clatitele devin fierbinti. Inainte de a se servi, se rastoarna pe o farfurie, se taie in felii ca un tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa