Se iau 6 oua mai mari. Daca sunt mici, se pot pune 7 oua.
Galbenusurile de amesteca cu 6 linguri de zahar, cu 3 linguri de faina si 2 pliculete de zahar vanilinat, coaja de la o lamaie.
Pliculetul de praf de copt se singe cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul din compozitie.
Se adauga la sfarsit si branza de vaci.
Stafidele se lasa la inmuiat in apa cu cateva picaturi de esenta de rom. Dupa ce se hidrateaza se adauga in compozitie si se amesteca cu lingura.
Separat (si spre sfarsit) se bat spuma albusurile de la oua. Se adauga albusurile peste compozitie. Atentie aici! Se amesteca de jos in sus, foarte usor. Nu amestecati normal pentru ca altfel se lasa compozitia.
Vasul in care puneti compozitia va fi uns cu grasime (unt) si tapetat cu faina. Cuptorul va fi incalzit in prealabil. Se baga la cuptor. Budinca se va rumeni.
Cand e gata, va fi scoasa si lasata sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii