Briose Panettone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose Panettone

Ingrediente

  • 280 grame faina
  • 10 grame drojdie
  • 80 grame zahar
  • 125 ml lapte
  • 125 grame unt moale
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 grame migdale macinate
  • 40 grame stafide
  • 60 grame rahat (eu am folosit Fruct Mix de la SanoVita)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron puneti faina si in mijlocul ei adaugati drojdia faramitata, impreuna cu 1 lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut. Amestecati si lasati 15 minute sa dospeasca. Framantati o coca, adaugand restul de zahar, untul, oul si zaharul vanilat. Lasati din nou 30 de minute la dospit. Ungeti formele de briose cu margarina si adaugati in coca stafidele, migdalele si rahatul taiat cubulete (sau mix ul in cazul meu). Puneti coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti 2/3. Lasati 15 minute sa dospeasca. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti briosele cu galbenus, presarati-le cu zahar pudra si coaceti 20-25 de minute.
Eu le am uns cu miere si le am pudrat cu migdale si fulgi de cioco.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc