Briose Panettone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose Panettone

Ingrediente

  • 280 grame faina
  • 10 grame drojdie
  • 80 grame zahar
  • 125 ml lapte
  • 125 grame unt moale
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 grame migdale macinate
  • 40 grame stafide
  • 60 grame rahat (eu am folosit Fruct Mix de la SanoVita)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron puneti faina si in mijlocul ei adaugati drojdia faramitata, impreuna cu 1 lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut. Amestecati si lasati 15 minute sa dospeasca. Framantati o coca, adaugand restul de zahar, untul, oul si zaharul vanilat. Lasati din nou 30 de minute la dospit. Ungeti formele de briose cu margarina si adaugati in coca stafidele, migdalele si rahatul taiat cubulete (sau mix ul in cazul meu). Puneti coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti 2/3. Lasati 15 minute sa dospeasca. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti briosele cu galbenus, presarati-le cu zahar pudra si coaceti 20-25 de minute.
Eu le am uns cu miere si le am pudrat cu migdale si fulgi de cioco.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert rulada rebela razvratita RRR
Bucataras.RO

Desert rulada rebela razvratita RRR

Pai cum altfel sa iasa si rulada, daca si ''stapana'' e rebela si oricum nu iubeste perfectiunea perfecta, daca exista asa...

Desert rulada rebela razvratita RRR
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola