Briose din Malai Dulce cu Dovleac si Visine

Postat pe: 16-11-2014
(0)

Ingrediente

¾ cana lapte
½ cana zahar
½ lingurita rasa, sare
1/3 cana ulei
1 cana faina de malai, grisata
1 plic zahar vanilat
2 oua
½ cana dovleac, copt in cuptor si pasat (cca 175 g)
1/3 cana gris
1 ½ linguri faina
½ praf de copt
Altele:
ulei
visine proaspete / din compot sau dulceata (scurse bine), fara samburi
zahar pudra, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul.
Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel.

Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Ungeti cu putin ulei locasurile tavii de briose si turnati in fiecare cca 2 linguri din compozitia cu faina de malai.

Asezati la mijloc cate o visina.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce briosele sunt coapte (trec testul cu scobitoarea) si se rumenesc frumos.

Lasati briosele sa se raceasca in tava, apoi scoateti-le pe un platou.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf (optional).

Sunt excelente alaturi de un pahar de lapte cald / sana sau un ceai fierbinte ori o cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose din Malai Dulce cu Dovleac si Visine" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose din Malai Dulce cu Dovleac si Visine