Briose din Malai Dulce cu Dovleac si Visine

Complexitate
redusa
Briose din Malai Dulce cu Dovleac si Visine

Ingrediente

  • -¾ cana lapte
  • -½ cana zahar
  • -½ lingurita rasa, sare
  • -1/3 cana ulei
  • -1 cana faina de malai, grisata
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2 oua
  • -½ cana dovleac, copt in cuptor si pasat (cca 175 g)
  • -1/3 cana gris
  • -1 ½ linguri faina
  • -½ praf de copt
  • Altele:
  • -ulei
  • -visine proaspete / din compot sau dulceata (scurse bine), fara samburi
  • -zahar pudra, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul.
Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel.

Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Ungeti cu putin ulei locasurile tavii de briose si turnati in fiecare cca 2 linguri din compozitia cu faina de malai.

Asezati la mijloc cate o visina.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce briosele sunt coapte (trec testul cu scobitoarea) si se rumenesc frumos.

Lasati briosele sa se raceasca in tava, apoi scoateti-le pe un platou.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf (optional).

Sunt excelente alaturi de un pahar de lapte cald / sana sau un ceai fierbinte ori o cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie