Briose din Malai Dulce cu Dovleac si Visine

Complexitate
redusa
Briose din Malai Dulce cu Dovleac si Visine

Ingrediente

  • -¾ cana lapte
  • -½ cana zahar
  • -½ lingurita rasa, sare
  • -1/3 cana ulei
  • -1 cana faina de malai, grisata
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2 oua
  • -½ cana dovleac, copt in cuptor si pasat (cca 175 g)
  • -1/3 cana gris
  • -1 ½ linguri faina
  • -½ praf de copt
  • Altele:
  • -ulei
  • -visine proaspete / din compot sau dulceata (scurse bine), fara samburi
  • -zahar pudra, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul.
Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel.

Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Ungeti cu putin ulei locasurile tavii de briose si turnati in fiecare cca 2 linguri din compozitia cu faina de malai.

Asezati la mijloc cate o visina.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce briosele sunt coapte (trec testul cu scobitoarea) si se rumenesc frumos.

Lasati briosele sa se raceasca in tava, apoi scoateti-le pe un platou.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf (optional).

Sunt excelente alaturi de un pahar de lapte cald / sana sau un ceai fierbinte ori o cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă
Bucataras.RO

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

Frigănele la cuptor – o variantă mai sănătoasă și la fel de delicioasă a frigănelelor clasice! Crocante la...

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti