Ingrediente
● Ne sunt necesare urmatorele ingrediente pentru blat: |
● 250 g făină albă de grâu |
● 100 g zmeură |
● 150 g zahăr |
● 3-4 linguri cu ulei |
● 250 ml lapte |
● 1 ou mare |
● Un praf de sare |
● Un plic cu praf de copt |
● optional: fulgi de ciocolata |
● Pentru cremă: |
● 200 ml frişcă lichidă + câteva picături cu suc de lămâie |
● 200 g ciocolată cu cacao |
● 200 g unt |
● o pastaie de vanilie |
● Pentru decor: |
● zmeura |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare.
Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele.
Se obtine un aluat asemanator celui de chec.
Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor.
Se ung formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.
Cat timp briosele se afla in cuptor, pregatim crema de ciocolata.
Topim untul si ciocolata într-un vas, la foc mic, adaugam semintele de vanilie, amestecând continuu până ce se topesc complet.
Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. păstrăm crema la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi adaugam zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Briose cu Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele.
Se obtine un aluat asemanator celui de chec.
Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor.
Se ung formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.
Cat timp briosele se afla in cuptor, pregatim crema de ciocolata.
Topim untul si ciocolata într-un vas, la foc mic, adaugam semintele de vanilie, amestecând continuu până ce se topesc complet.
Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. păstrăm crema la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi adaugam zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Briose cu Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.04.2016 13:51:22
Foarte interesante si apetisante, felicitari :)
cu drag,
Ancutsa