Briose cu Struguri

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Aluat:
375 g faina
20 g drojdie proaspata
50 g zahar
1 praf sare
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
125 ml lapte
100 g Rama (sau unt)
Umplutura:
400 g mere
200 g boabe struguri (si cateva boabe in plus pentru ornat)
150 ml lapte
100 ml vin alb dulce sau demisec
200 g crema branza Philadelphia (sau Mascarpone)
1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
4 linguri zahar pudra
Pentru Ornat :
250 ml frisca Hulala
1 lingurita scortisoara macinata
1 plic zahar vanilat
1 lingura smantana

Mod de preparare

Umplutura :
Curatam merele. Strugurii ii spalam si ii lasam la scurs. Merele curatate le taiem in optimi, apoi le taiem din nou felii subtiri pe latime. Boabele de struguri le taiem in jumatati.

Intr-un vas amestecam 200 g crema de branza Philadelphia, 100 ml vin alb dulce (demisec), 150 ml lapte, 4 linguri zahar pudra si 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker cu gust de vanilie cu mixerul timp de aproximativ 2 minute. La aceasta compozitie adaugam merele feliate si strugurii taiati jumatati. Amestecam pana fructele se incorporeaza in crema. Cu aceasta crema vom umple briosele asezate in tava.

Aluat:
Intr-un vas punem 375 g faina, 100 g Rama, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de lamaie stors. Amestecam bine aceste ingrediente, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Amestecam pana obtinem un aluat neted. Intindem aluatul pe un planseu de lucru presarat cu putina faina, cu o grosime de aproximativ 1 cm si il decupam cu o forma rotunda.

Bucatile de aluat decupate le asezam in formele de briose unse cu putin unt (eu nu am avut forme de briose si am folosit forma de savarina), ridicam marginile si in fiecare punem cate 1 lingura de umplutura.

Lasam aluatul cu umplutura sa se odihneasca in tava timp de 15 minute, timp in care incalzim cuptorul. Introducem dupa 15 minute tava in cuptorul preincalzit in partea de mijloc si lasam sa coaca timp de 30 minute la foc potrivit. Dupa ce au copt, scoatem tava si lasam sa raceasca briosele aproximativ 10 minute, dupa care le scoatem din forma.

Ornare:
Pentru ornat am folosit 250 ml frisca hulala la care am adaugat 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita scortisoara macinata. Am mixat cu mixerul pana a inceput sa se intareasca frisca, apoi am adaugat 1 lingura smantana (smantana are rolul intaritorului de frisca ) si am continuat mixarea pana frisca e bine batuta.

Pe fiecare briosa am pus frisca si boabe de struguri.

Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose cu Struguri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  15.11.2009 15:42:02

Grozave aceste briose !
Le-am facut !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose cu Struguri