Briose cu Struguri

Complexitate
redusa
Briose cu Struguri

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 125 ml lapte
  • 100 g Rama (sau unt)
  • Umplutura:
  • 400 g mere
  • 200 g boabe struguri (si cateva boabe in plus pentru ornat)
  • 150 ml lapte
  • 100 ml vin alb dulce sau demisec
  • 200 g crema branza Philadelphia (sau Mascarpone)
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru Ornat :
  • 250 ml frisca Hulala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Umplutura :
Curatam merele. Strugurii ii spalam si ii lasam la scurs. Merele curatate le taiem in optimi, apoi le taiem din nou felii subtiri pe latime. Boabele de struguri le taiem in jumatati.

Intr-un vas amestecam 200 g crema de branza Philadelphia, 100 ml vin alb dulce (demisec), 150 ml lapte, 4 linguri zahar pudra si 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker cu gust de vanilie cu mixerul timp de aproximativ 2 minute. La aceasta compozitie adaugam merele feliate si strugurii taiati jumatati. Amestecam pana fructele se incorporeaza in crema. Cu aceasta crema vom umple briosele asezate in tava.

Aluat:
Intr-un vas punem 375 g faina, 100 g Rama, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de lamaie stors. Amestecam bine aceste ingrediente, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Amestecam pana obtinem un aluat neted. Intindem aluatul pe un planseu de lucru presarat cu putina faina, cu o grosime de aproximativ 1 cm si il decupam cu o forma rotunda.

Bucatile de aluat decupate le asezam in formele de briose unse cu putin unt (eu nu am avut forme de briose si am folosit forma de savarina), ridicam marginile si in fiecare punem cate 1 lingura de umplutura.

Lasam aluatul cu umplutura sa se odihneasca in tava timp de 15 minute, timp in care incalzim cuptorul. Introducem dupa 15 minute tava in cuptorul preincalzit in partea de mijloc si lasam sa coaca timp de 30 minute la foc potrivit. Dupa ce au copt, scoatem tava si lasam sa raceasca briosele aproximativ 10 minute, dupa care le scoatem din forma.

Ornare:
Pentru ornat am folosit 250 ml frisca hulala la care am adaugat 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita scortisoara macinata. Am mixat cu mixerul pana a inceput sa se intareasca frisca, apoi am adaugat 1 lingura smantana (smantana are rolul intaritorului de frisca ) si am continuat mixarea pana frisca e bine batuta.

Pe fiecare briosa am pus frisca si boabe de struguri.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia