Briose cu Struguri

Complexitate
redusa
Briose cu Struguri

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 125 ml lapte
  • 100 g Rama (sau unt)
  • Umplutura:
  • 400 g mere
  • 200 g boabe struguri (si cateva boabe in plus pentru ornat)
  • 150 ml lapte
  • 100 ml vin alb dulce sau demisec
  • 200 g crema branza Philadelphia (sau Mascarpone)
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru Ornat :
  • 250 ml frisca Hulala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Umplutura :
Curatam merele. Strugurii ii spalam si ii lasam la scurs. Merele curatate le taiem in optimi, apoi le taiem din nou felii subtiri pe latime. Boabele de struguri le taiem in jumatati.

Intr-un vas amestecam 200 g crema de branza Philadelphia, 100 ml vin alb dulce (demisec), 150 ml lapte, 4 linguri zahar pudra si 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker cu gust de vanilie cu mixerul timp de aproximativ 2 minute. La aceasta compozitie adaugam merele feliate si strugurii taiati jumatati. Amestecam pana fructele se incorporeaza in crema. Cu aceasta crema vom umple briosele asezate in tava.

Aluat:
Intr-un vas punem 375 g faina, 100 g Rama, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de lamaie stors. Amestecam bine aceste ingrediente, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Amestecam pana obtinem un aluat neted. Intindem aluatul pe un planseu de lucru presarat cu putina faina, cu o grosime de aproximativ 1 cm si il decupam cu o forma rotunda.

Bucatile de aluat decupate le asezam in formele de briose unse cu putin unt (eu nu am avut forme de briose si am folosit forma de savarina), ridicam marginile si in fiecare punem cate 1 lingura de umplutura.

Lasam aluatul cu umplutura sa se odihneasca in tava timp de 15 minute, timp in care incalzim cuptorul. Introducem dupa 15 minute tava in cuptorul preincalzit in partea de mijloc si lasam sa coaca timp de 30 minute la foc potrivit. Dupa ce au copt, scoatem tava si lasam sa raceasca briosele aproximativ 10 minute, dupa care le scoatem din forma.

Ornare:
Pentru ornat am folosit 250 ml frisca hulala la care am adaugat 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita scortisoara macinata. Am mixat cu mixerul pana a inceput sa se intareasca frisca, apoi am adaugat 1 lingura smantana (smantana are rolul intaritorului de frisca ) si am continuat mixarea pana frisca e bine batuta.

Pe fiecare briosa am pus frisca si boabe de struguri.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Midii în sos de vin și portocale
Bucataras.RO

Midii în sos de vin și portocale

Prima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.

Midii în sos de vin și portocale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti