1. Incalzeste cuptorul la 200 grade. Tapeteaza cu gasime si faina formele de brisoe sau foloseste hartie pentru briose.
2. Amesteca cu o furculita 1 1/2 cani faina, 3/4 cana zahar tos, sarea, praful de copt si 1 lingurita pudra de scortisoara. Adauga uleiul, oul si laptele. Amesteca. Adauga merele si amesteca. Adauga aluatul in formele de briose folosind lingurita. Nu umple mai mult de jumatate forma de briosa.
3. Intr-un castron mai mic amesteca 1/2 cana zahar 1/3 cana faina 1/2 cana unt sau margarina data pe razatoare si 1 1/2 lingurite scortisoara. Amsesteca folosing o furculita. Apoi cu o lingurita presari din acest amestec peste aluatul de briose necopt. Acesta se va carameliza si va forma o glazura delicioasa de scortisoara.
4. Coci in cuptorul preincalzit aproximatic 15-20 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
Scobitoarea introdusa in briosa din cuptor trebuie sa iasa curata.
Se servesc cu o cana de lapte alaturi de cei dragi!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii