Briose cu Scortisoara si Mar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu Scortisoara si Mar

Ingrediente

  • 1 1/2 cani faina
  • 3/4 cana zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 1/3 cana ulei
  • 1 ou
  • 1/3 cana lapte
  • 2 mere – cojite
  • curatate de samburi si taiate cuburi
  • Topping:
  • 1/2 cana zahar
  • 1/3 cana faina
  • 1/2 cana unt sau margarina data pe razatoare
  • 1 1/2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200 grade. Tapeteaza cu gasime si faina formele de brisoe sau foloseste hartie pentru briose.
2. Amesteca cu o furculita 1 1/2 cani faina, 3/4 cana zahar tos, sarea, praful de copt si 1 lingurita pudra de scortisoara. Adauga uleiul, oul si laptele. Amesteca. Adauga merele si amesteca. Adauga aluatul in formele de briose folosind lingurita. Nu umple mai mult de jumatate forma de briosa.
3. Intr-un castron mai mic amesteca 1/2 cana zahar 1/3 cana faina 1/2 cana unt sau margarina data pe razatoare si 1 1/2 lingurite scortisoara. Amsesteca folosing o furculita. Apoi cu o lingurita presari din acest amestec peste aluatul de briose necopt. Acesta se va carameliza si va forma o glazura delicioasa de scortisoara.
4. Coci in cuptorul preincalzit aproximatic 15-20 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
Scobitoarea introdusa in briosa din cuptor trebuie sa iasa curata.
Se servesc cu o cana de lapte alaturi de cei dragi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie