Briose cu Nuci, Banane si Ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu Nuci, Banane si Ciocolata

Ingrediente

  • - 55 g unt nesarat la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 175 g zahar extrafin
  • - 1 ou
  • - 2 banane dulci, foarte coapte, pasate
  • - 280 g faina proaspat cernuta
  • - 2 lingurite cu praf de copt
  • - 200 g miez de nuca maruntit
  • - 85 g ciocolata menaj maruntita / fulgi de ciocolata
  • - 120 ml lapte batut

Mod de preparare

- Intr-un bol se mixeaza untul si zaharul, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga oul si bananele pasate in prealabil. Se mixeaza amestecul in continuare.
- Intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, miezul de nuca maruntit si bucatelele de ciocolata. Amestecul obtinut se adauga ulterior in bolul in care s-a mixat untul si zaharul. Se mixeaza amestecul in continuare pana la obtinerea unei compozitii omogene.

- La final, se adauga laptele batut si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Se tapeteaza tava pentru briose cu cosulete speciale din hartie.

- Compozitia obtinuta se pune in cosuletele din hartie (ea nu trebuie sa depaseasca 3/4 din inaltimea cosuletelor).
- Briosele se coc aproximativ 20 de minute. Ele cresc frumos in acest timp si devin aurii (inainte de a fi scoase din cuptor trebuie sa treaca ”testul cu scobitoarea”).

- Briosele coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Din ingredientele mentionate am obtinut 15 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Bucataras.RO

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

 Mai dorim si alte gusturi, mai schimbam cate ceva. De data aceasta am poftit la ciorba de gulii. Bineinteles daca am...

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia