Briose cu Nuci, Banane si Ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu Nuci, Banane si Ciocolata

Ingrediente

  • - 55 g unt nesarat la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 175 g zahar extrafin
  • - 1 ou
  • - 2 banane dulci, foarte coapte, pasate
  • - 280 g faina proaspat cernuta
  • - 2 lingurite cu praf de copt
  • - 200 g miez de nuca maruntit
  • - 85 g ciocolata menaj maruntita / fulgi de ciocolata
  • - 120 ml lapte batut

Mod de preparare

- Intr-un bol se mixeaza untul si zaharul, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga oul si bananele pasate in prealabil. Se mixeaza amestecul in continuare.
- Intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, miezul de nuca maruntit si bucatelele de ciocolata. Amestecul obtinut se adauga ulterior in bolul in care s-a mixat untul si zaharul. Se mixeaza amestecul in continuare pana la obtinerea unei compozitii omogene.

- La final, se adauga laptele batut si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Se tapeteaza tava pentru briose cu cosulete speciale din hartie.

- Compozitia obtinuta se pune in cosuletele din hartie (ea nu trebuie sa depaseasca 3/4 din inaltimea cosuletelor).
- Briosele se coc aproximativ 20 de minute. Ele cresc frumos in acest timp si devin aurii (inainte de a fi scoase din cuptor trebuie sa treaca ”testul cu scobitoarea”).

- Briosele coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Din ingredientele mentionate am obtinut 15 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.