Se pune intr-un castron faina cernuta impreuna cu un praf de sare, bicarbonat, praf de copt, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate.
Se amesteca galbenusurile cu ulei adaugat cate putin, apoi se adauga sucul, morcovii, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu faina adaugata cate putin, iar dupa omogenizare se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu zahar, adaugate cate o lingura si amestecand usor cu o spatula.
Se umplu formele de briose, apoi la cuptor vor sta 30 min la 180 grade C.
Dupa ce s-au racit, se scot din forma. Se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.
Un tort ciocolatos cu aroma delicioasa de portocala, o combinatie perfecta az zice eu. Si nu e nici foarte greu de executat....
Tort cu mousse de ciocolata si portocalaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii