Se pune intr-un castron faina cernuta impreuna cu un praf de sare, bicarbonat, praf de copt, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate.
Se amesteca galbenusurile cu ulei adaugat cate putin, apoi se adauga sucul, morcovii, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu faina adaugata cate putin, iar dupa omogenizare se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu zahar, adaugate cate o lingura si amestecand usor cu o spatula.
Se umplu formele de briose, apoi la cuptor vor sta 30 min la 180 grade C.
Dupa ce s-au racit, se scot din forma. Se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii