Preparare
1. Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou. Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
2. Se spala ciresele, se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii, apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender, iar cele care ne raman, se taie in bucatele mici.
3. Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava. Se da tava la copt, cca. 30 minute la foc potrivit.
Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin. Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine, apoi se decoreaza cu ciresele oprite. Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii