Briose cu Cirese

Postat pe: 27-07-2011
(2)

Ingrediente

125 g margarina pentru prajituri
150 g zahar pudra
2 oua
125 ml lapte rece
esenta de migdale (sau dupa preferinta)
150 g faina
o lingurita praf de copt
200-300 g cirese coapte glazura
150 g zahar pudra
2 linguri piure de cirese

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Preparare
1. Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou. Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.

2. Se spala ciresele, se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii, apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender, iar cele care ne raman, se taie in bucatele mici.

3. Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava. Se da tava la copt, cca. 30 minute la foc potrivit.

Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin. Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine, apoi se decoreaza cu ciresele oprite. Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose cu Cirese" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

georgianaaaa
•  03.02.2012 13:57:23

arata extraordinar!

crismiha
•  05.08.2011 11:39:31

ce bine arata!! felicitari

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose cu Cirese