Prima dată se desface avocado, se scoate sâmburele și avocado se pisează cu furculița într-un bol de sticlă până are consistența unei paste. Apoi se pune iaurtul și se amestecă. Peste această pastă se dau prin sită făina împreună cu cacaua, cu praful de copt și cu un vârf de sare, astfel cernute ingredientele, brioșele vor creste frumos la coacere. Se amestecă toate în bol cu o lingură de silicon sau cu telul.
Zahărul se pune separat în lapte și se amestecă până se topește zahărul. Lichidul astfel obținut se toarnă treptat peste ingredientele deja puse în bol și se amestecă.
Ciocolata se rupe bucățele și se topește pe baie de abur. Ciocolata topită se toarnă treptat în bol și se amestecă în continuare cu telul.
Peste toate ingredientele se toarnă treptat uleiul de cocos și untul, încet și cu răbdare până se încorporează complet.
După ce am terminat de încorporat toate ingredientele trebuie să obținem un aluat consistent, iar dacă întoarcem bolul într-o parte ar trebui să curgă foarte încet. Așa știm că aluatul are consistența ideală.
După ce am terminat cu aluatul, îl așezăm în forme. De preferat utilizarea formelor de silicon individuale așezate în timpul coacerii într-o tavă de metal pentru a sta fixe. Aceste forme nu necesită lubrifiere suplimentară, astfel se evită folosirea în exces a uleiului sau untului și, de asemenea, brioșele coapte se vor scoate foarte ușor din forme. Se poate cântări aluatul individual pentru fiecare formă în parte, astfel avem aceeași cantitate de aluat și coacerea este uniformă pentru toate brioșele. Prin acest proces se evită ca unele brioșe să fie prea coapte sau chiar arse și altele crude.
Pentru coacerea brioșelor cuptorul trebuie preîncălzit la 180 grade Celsius. Brioșele se lasă în cuptor timp de 35-40 minute, timp în care se întoarce tava o singură dată, însă înainte de a opri cuptorul, brioșele se verifică prin metoda scobitorii. După ce brioșele s-au copt, se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă pentru a evita aplatizarea lor excesivă.
Vor rezulta niște brioșe pufoase în interior și cu un exterior mai crocant.
Brioșele se ornează după preferințe, spre exemplu cu ciocolată topită peste care se așează alune de pădure decojite și îmbrăcate în zahăr caramelizat.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregi
Comentarii