Briose cu Branza

Postat pe: 28-04-2013
(0)

Ingrediente

(pentru 12 briose)
225 g faina alba 000 proaspat cernuta
150 g zahar tos
10 g praf de copt (un pliculet)
un praf de sare
175 g branza de vaci (fara apa, cat mai uscata) sau ricotta
125 ml apa
60 ml ulei de masline
coaja rasa marunt pe razatoare a unei lamai mari sau a doua lamai de marime medie
30 ml zeama de lamaie
1 ou mare batut
2 linguri cu zahar brun
pulverizator (spray) cu ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
- Se incalzeste cuptorul la 190 grade c.
- Se amesteca intr-un bol faina, zaharul, praful de copt si sarea.
- Se amesteca intr-un alt bol branza de vaci, apa, uleiul de masline, coaja de lamaie, sucul de lamaie si oul batut.

- Amestecul de branza, apa, ulei si lamaie se toarna peste amestecul de faina, zahar, praf de copt si sare, mixand compozitia cu ajutorul mixerului electric pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se aseaza hartiutele pentru briose in tava. Se pulverizeaza putin ulei pe fiecare fiecare hartiuta (in caz contrar briosele se desprind mai greu de hartiuta dupa coacere).

- Se aseaza o parte din compozitie in fiecare hartiuta (eu m-am ajutat de doua linguri) - se imparte imaginar compozitia in 12 parti.
- Se presara la suprafata zahar brun.

- Briosele se coc in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia timp de 16 minute (sau pana ”trec testul cu scobitoarea”).
- Briosele coapte se lasa sa se raceasca timp de 5 minute in tava si apoi 15 minute pe un gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose cu Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose cu Branza