Briose Colorate cu Crema Mascarpone

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Briose Colorate cu Crema Mascarpone

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 50 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • pepite de ciocolata
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • colorant alimentar
  • ornamente din zahar
  • bombonele

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul cateva minute (compozitia trebuie sa-si dubleze volumul si sa se deschida la culoare), adaugam untul moale, laptele si, la final, faina, in care am incorporat praful de copt. Omogenizam si adaugam si miroasele.
Umplem pe jumatate formele de briose (12 buc.), in fiecare punem cateva pepite de ciocolata, apoi completam cu aluat, astfel incat sa fie pline cam trei sferturi.
Dam tava la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos (cam 25-30 minute, depinde de cuptor). Le lasam sa se raceasca.
Intre timp, pregatim crema. Frisca lichida o mixam pana se intareste. Separat, mixam mascarpone cu zaharul, apoi incorporam frisca batuta si zeama de lamaie.
Impartim crema in mai multe castronase, adaugam colorant alimentar si cu ajutorul unui pos ornam briosele dupa propria imaginatie.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura