Branzoaicele Bunicii

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1/2 cub de drojdie
2 linguri smantana
1 cana cu apa calduta
faina cat cuprinde
400 grame branza dulce
2 oua
esenta de lamaie
2 linguri de zahar
untura pentru prajit
zahar vanilinat pentru servire
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam smantana, restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de sare si esenta de lamaie, amestecam bine si dam deoparte.

De indata ce aluatul este dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat si taiem bucati de diferite marimi. Punem intr-o parte a fiecarei bucati de aluat branza, impaturim si presam pe margine cu degetele. Incingem intr-o tava cateva linguri mari de untura si prajim rand pe rand branzoicutele.

Pudram cu zahar vanilinat in momentul servirii.

Sunt bune atat calde cat si reci. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Branzoaicele Bunicii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

rodica_ioana
•  28.08.2015 20:56:52

Arata grozav, dar nu votez pana ce nu fac o serie!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Branzoaicele Bunicii