Branzoaicele Bunicii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Branzoaicele Bunicii

Ingrediente

  • 1/2 cub de drojdie
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana cu apa calduta
  • faina cat cuprinde
  • 400 grame branza dulce
  • 2 oua
  • esenta de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • untura pentru prajit
  • zahar vanilinat pentru servire
  • sare

Mod de preparare

Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam smantana, restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de sare si esenta de lamaie, amestecam bine si dam deoparte.

De indata ce aluatul este dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat si taiem bucati de diferite marimi. Punem intr-o parte a fiecarei bucati de aluat branza, impaturim si presam pe margine cu degetele. Incingem intr-o tava cateva linguri mari de untura si prajim rand pe rand branzoicutele.

Pudram cu zahar vanilinat in momentul servirii.

Sunt bune atat calde cat si reci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc