Branzoaice Spirale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 pachet drojdie
  • 2 bucati oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 grame zahar
  • Umplutura:
  • 500 grame branza de vaci
  • 1 cana iaurt
  • 100 grame stafide
  • 4 bucati oua
  • 3-4 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate], laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare. Lasam aluatul la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam ouale zaharul si aromele, dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, ci treptat.

Framantam bine, dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura.

Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus. Lasam din nou la crescut cam 20-30 min, dupa care le coacem in cuptorul foarte incins.


Cand sunt caldute, le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde].

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola