Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate], laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare. Lasam aluatul la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam ouale zaharul si aromele, dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, ci treptat.
Framantam bine, dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura.
Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus. Lasam din nou la crescut cam 20-30 min, dupa care le coacem in cuptorul foarte incins.
Cand sunt caldute, le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde].
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii