Braduti de Craciun

Complexitate
redusa
Braduti de Craciun

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 250 gr miere de albine
  • 120 gr zahar
  • 70 gr rama (unt)
  • 60 gr untura
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr faina
  • 300 gr nuca macinata (sau alune macinate)
  • 1 ou
  • Pt ornat folosim urmatoarea compozitie:
  • 2 albusuri
  • 320 gr zahar praf
  • coloranti alimentari

Mod de preparare

Intr-un vas se pune 250 gr miere ,cu 120 gr zahar,70 gr rama, 60 gr untura si 2 linguri de lapte , si se pune la foc mic sa se incalzeasca pana cand se omogenizeaza totul. Se trage deoparte si se lasa un pic la racit.

Adaugam apoi 1 lingurita zeama de lamaie, 2 lingurite scortisoara , 1 plic praf de copt, si in cele din urma punem si 500 gr faina ,impreuna cu 300 gr nuca macinata si 1 ou. Totul se lucreaza bine pana obtinem un aluat omogen. Aluatul astfel obtinut se intinde de 3-4 mm si se decupeaza cu forme de steluta de diferite marimi. Daca vrem ca intre "crengi"sa fie si un pic de spatiu decupam si niste forme rotunde mici de aluat.
Formele astfel decupate se pun la copt in cuptorul preincalzit ptr cateva minute.

Pt. ornat procedam in felul urmator: 2 albusuri de ou se bat spuma cu 320 gr zahar praf ,la care adaugam 2 lingurite zeama de lamaie ,ca sa nu se intareasca repede . Se coloreaza cu colorant verde si cu o pensula se coloreaza stelutele coapte . Se incepe apoi asanblarea bradutului. Se pun cateva stelute de cea mai mare dimensiune una peste alta ,apoi din cele de minensiune mijlocie si in cele din urma stelutele mici.

Sa fim sigure ca stelutele raman prinse intre ele reimprospatam un pic suprafata formei cu albusul de ou colorat. Se orneaza cu bombonele , cu cocos si se lasa la uscat.

Acesti braduleti daca se impacheteaza in folie de celofan se pot oferi si colindatorilor ca si dulciuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura