Cum procedam :
Blatul
Ouale se separa. La albus adaugam un praf de sare si il batem spuma tare. Galbenusurile se freaca spuma cu 6 linguri zahar si se adauga treptat la abusuri, amestecandu-se de sus in jos pana se omogenizeaza. Se adauga treptat si cele 6 linguri de faina si praful de copt . Se amesteca usor si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit. Se tine piscotul la foc mare pret de 5 minute dupa care se reduce focul si se lasa la copt pana cand pe scobitoarea ce o infingem in ea nu ramane aluat. Se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se faramiteaza.
Crema
Intr-un vas punem 5 linguri faina , 3 plic zahar vanilat, 200 gr zahar si 500 ml lapte si il punem la fiert ,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se pune la racit si apoi se adauga la crema cele 200 gr unt cu care se amesteca bine. Se pun si cele 3 linguri de cacao si sticlutele cu esenta de rom si amestecam totul pana se omogenizeaza.
Crema se pune deasupra blatului faramitat si se amesteca totul si apoi incepem sa formam bilute pe care le dam prin cocos.
In interiorul bilutelor putem pune cate o aluna sau cate o visina daca dorim .
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii