Biscuiti Pernutele Printesei

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Biscuiti Pernutele Printesei

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro) ;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 pahar lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura: gem de zmeura si dulceata de capsuni

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Dupa acest timp, aluatul se imparte in doua bucati, una o pregatim acum, iar pe cealalta o dam la frigider. Se porneste cuptorul si se intinde primul aluat in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie fasii lungi din care taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, pentru ca nu isi maresc volumul in cuptor, le puteti aseza si mai inghesuite. Se creeaza modelul de pernuta ca in poza: se cresteaza superficial, se da forma colturilor ca sa semene cu niste pernute, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Se ung marginile cu oul batut. Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.
Se pregateste la fel si celalalt aluat.

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Portii: suficiente pentru o onomastica, eu am obtinut 4 tavi.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Com/2016/07/biscuiti-pernutele-printesei. Html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

Nu stiu cine a dat startul retetei, cert este ca mi-a placut tare tare mult! Vina o poarta Andreea :)

Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing