Biscuiti Nasturi

Complexitate
redusa
Biscuiti Nasturi

Ingrediente

  • Albi:
  • 225 gr faina
  • 75 gr zahar pudra (eu am pus tos)
  • 150 gr unt/margarina
  • 1 galbenus
  • coaja rasa de portocala
  • Maro:
  • 200 gr faina
  • 25 gr cacao amara
  • 75 gr zahar
  • 150 gr unt/margarina
  • 1 galbenus
  • arome

Mod de preparare

Aluatul alb l-am impartit in 2 si in jumatate am adaugat 1 lingura de alune macinate... se pot pune si nuci macinate sau cocos dezhidratat.

Se fac bile de aluat si se pun in folie transparenta la frigider pt cca 30 min. Se scoate cite putin cit e necesar pt a intinde o foaie si a taia forme pt o tava.

Rezulta diferite dimensiuni de cercuri folosind pahare de tuica, dopuri sau cum am folosit eu un degetar pe care il folosesc numai la bucatarie sa tai cercul interior la biscuiti.

Cercul intern nu se taie de tot, doar se preseaza sa se dea forma, iar pt gauri folositi o scobitoare.

Se pot taia si patrate, romburi, fiecare da friu liber fantaziei.
Ies cca 25*5-6 tavi (deci peste 130 bucati..) taiati cu paharul de tuica.

Se coc pe hirtie de copt in cuptorul incins dinainte la 180C (mediu) cca 10 min. Atentie ca se ard repede!

Se pastreaza in cutia de metal sau in borcan de sticla.

Se pot face si alte culori daca folositi coloranti alimentari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet