Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul, pana devine pufos. Se adauga apoi cele 2 oua, pe rand, amestecandu-se bine dupa fiecare adaugare.
Faina se amesteca cu bicarbonatul dupa care se adauga la compozitia de unt intercaland cu sucul de lamaie din care inainte s-a pus deoparte 30 ml. Se amesteca bine de tot. Daca dvs. considerati ca este prea lipicios aluatul mai adaugati o lingura - doua de faina.
Apoi, cu ajutorul unei lingurite se iau bucatele de aluat si se aranjeaza in tava neunsa. Se coc la foc mare circa 8 minute (trebuie sa fie usor aurii, iar marginile doar un pic mai inchise la culoare). Se scot, se ung cu restul de suc de lamaie si se pudreaza cu zahar praf.
Eu am pus aluatul in punga de decorat pentru ca voiam sa fac un tort de lamaie si aveam nevoie de fursecuri la el, dar... nu a fost sa fie. S-au mancat prea rapid. Daca puneti cu lingurita gramajoare in tava atunci biscuitii ies mai inalti, daca ii puneti cu punga de decorat se latesc si ies ca niste fursecuri.
Sucul de lamaie eu il tin la congelator, cumpar mai multe lamai, rad coaja o amestec cu zahar si o pastrez la borcan, iar sucul il pun in tavitele de gheata si la congelator. Un cub de suc de lamaie este echivalent cu 3 lingurite.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii