Biscuiti Moi cu Suc de Lamaie (soft Lemon Cookies)

Complexitate
redusa
Biscuiti Moi cu Suc de Lamaie (soft Lemon Cookies)

Ingrediente

  • 220 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 370 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 175 ml suc de lamaie

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul, pana devine pufos. Se adauga apoi cele 2 oua, pe rand, amestecandu-se bine dupa fiecare adaugare.

Faina se amesteca cu bicarbonatul dupa care se adauga la compozitia de unt intercaland cu sucul de lamaie din care inainte s-a pus deoparte 30 ml. Se amesteca bine de tot. Daca dvs. considerati ca este prea lipicios aluatul mai adaugati o lingura - doua de faina.

Apoi, cu ajutorul unei lingurite se iau bucatele de aluat si se aranjeaza in tava neunsa. Se coc la foc mare circa 8 minute (trebuie sa fie usor aurii, iar marginile doar un pic mai inchise la culoare). Se scot, se ung cu restul de suc de lamaie si se pudreaza cu zahar praf.

Eu am pus aluatul in punga de decorat pentru ca voiam sa fac un tort de lamaie si aveam nevoie de fursecuri la el, dar... nu a fost sa fie. S-au mancat prea rapid. Daca puneti cu lingurita gramajoare in tava atunci biscuitii ies mai inalti, daca ii puneti cu punga de decorat se latesc si ies ca niste fursecuri.

Sucul de lamaie eu il tin la congelator, cumpar mai multe lamai, rad coaja o amestec cu zahar si o pastrez la borcan, iar sucul il pun in tavitele de gheata si la congelator. Un cub de suc de lamaie este echivalent cu 3 lingurite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Ciorba de miel
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia