Pentru alternativa cu cacao se inlocuieste 50 g faina cu 50 g cacao.
Pentru biscuiti aromati cu lamaie sau portocala se pune coaja de lamaie sau portocala.
Pentru biscuiti cu vanilie se pun semintele de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie.
Preparare:
Se amesteca zaharul pudra cu margarina sau untul cu un robot sau intr-un castron cu o paleta se pun si aromele daca este cazul.
Dupa care se adauga oul batut si faina, se amesteca bine. Se pune aluatul intr-o punga de plastic si se da la rece in frigider pentru 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 180°.
Se intinde aluatul si se taie dupa forma dorita.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge putin cu ulei, se pun biscuitii si se coc la 180° pentru 8-10 min pana sunt un pic aurii. Se lasa la racit si se glaseaza dupa imaginatie.
Glazura se pregateste in acest mod: se amesteca albusul usor batut cu zaharul pudra si colorantul daca se doreste. Se pune in sac a poche si se decoreaza biscuitii.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii