Pentru alternativa cu cacao se inlocuieste 50 g faina cu 50 g cacao.
Pentru biscuiti aromati cu lamaie sau portocala se pune coaja de lamaie sau portocala.
Pentru biscuiti cu vanilie se pun semintele de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie.
Preparare:
Se amesteca zaharul pudra cu margarina sau untul cu un robot sau intr-un castron cu o paleta se pun si aromele daca este cazul.
Dupa care se adauga oul batut si faina, se amesteca bine. Se pune aluatul intr-o punga de plastic si se da la rece in frigider pentru 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 180°.
Se intinde aluatul si se taie dupa forma dorita.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge putin cu ulei, se pun biscuitii si se coc la 180° pentru 8-10 min pana sunt un pic aurii. Se lasa la racit si se glaseaza dupa imaginatie.
Glazura se pregateste in acest mod: se amesteca albusul usor batut cu zaharul pudra si colorantul daca se doreste. Se pune in sac a poche si se decoreaza biscuitii.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii