Cantitatea de faina variaza in functie de umezeala din aer sau casa, felul in care a fost macinat graul, calitatea fainii etc...
Deci, ouale se freaca cu zaharul pana se spumeaza bine, se adauga apoi uleiul si sucul de lamaie sau orice alt lichid care vreti sa folositi ptr a aromatiza biscuitii, se mai amesteca putin. Se adauga bicarbonatul si apoi tot in ture de cate 100 g se pune faina.
Se amesteca cu mixerul pana cand aluatul devine ceva mai tare. Apoi incepem sa adaugam tot cate un pumn de faina si amestecam manual. Cand a devenit aluatul destul de vartos, se pe deoparte pentru 10 minute.
Se ia o forma de biscuiti, se ataseaza la masina de carne si se incepe formarea lor. Daca nu aveti forma speciala, se poate folosi presa de biscuiti, in cazul asta atentie la consistenta aluatului, trebuie sa fie ceva mai moale. Daca nici presa nu aveti atunci intindeti o foaie de 5 mm grosime, faceti cu un cutit forme pe suprafata aluatului, dupa care taiati bastonase.
Se coc la foc potrivit doar cateva minute, nu se auresc, biscuitii trebuie sa fie doar usor, chiar foarte usor aurii... se servesc simpli sau se inmoaie unul din capete in ciocolata topita si se presara bombonele de decor deasupra...
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii