Cantitatea de faina variaza in functie de umezeala din aer sau casa, felul in care a fost macinat graul, calitatea fainii etc...
Deci, ouale se freaca cu zaharul pana se spumeaza bine, se adauga apoi uleiul si sucul de lamaie sau orice alt lichid care vreti sa folositi ptr a aromatiza biscuitii, se mai amesteca putin. Se adauga bicarbonatul si apoi tot in ture de cate 100 g se pune faina.
Se amesteca cu mixerul pana cand aluatul devine ceva mai tare. Apoi incepem sa adaugam tot cate un pumn de faina si amestecam manual. Cand a devenit aluatul destul de vartos, se pe deoparte pentru 10 minute.
Se ia o forma de biscuiti, se ataseaza la masina de carne si se incepe formarea lor. Daca nu aveti forma speciala, se poate folosi presa de biscuiti, in cazul asta atentie la consistenta aluatului, trebuie sa fie ceva mai moale. Daca nici presa nu aveti atunci intindeti o foaie de 5 mm grosime, faceti cu un cutit forme pe suprafata aluatului, dupa care taiati bastonase.
Se coc la foc potrivit doar cateva minute, nu se auresc, biscuitii trebuie sa fie doar usor, chiar foarte usor aurii... se servesc simpli sau se inmoaie unul din capete in ciocolata topita si se presara bombonele de decor deasupra...
Foarte gustoase și simpatice mini sandvișuri pane cu salam și mozzarella, pentru mic dejunuri savuroase, picnicuri, sau...
Mini sandvisuri pane cu salam si mozzarellaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii