Biscuiti cu Nuca de Cocos si Lamaie

Complexitate
redusa
Biscuiti cu Nuca de Cocos si Lamaie

Ingrediente

  • 55 gr unt
  • 1 cup (200 gr) zahar (eu am pus circa 170 gr)
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 2 oua
  • 1 1/2 cup (220 gr) gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • praf sare
  • 1 cup (un pahar de 200 ml) cu nuca de cocos marunta de tot si neindulcita
  • zahar praf

Mod de preparare

Untul, zaharul, coaja de lamaie si ouale se amesteca impreuna cu ajutorul mixerului. Se mentine viteza maxima pana obtinem o crema spumoasa si zaharul e complet topit.

Separat, faina, sarea, praful de copt si nuca de cocos se amesteca intre ele dupa care se adauga peste crema spumoasa. Se omogenizeaza, se adauga zeama de lamaie, se amesteca din nou.

Vasul cu aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune la congelator pentru 20-30 de minute sau o ora la frigider.

Intre timp pregatim o farfurie cu zahar praf in care vom tavali bilele de aluat pe care le vom forma.

Scoatem aluatul din congelator/frigider si cu o lingurita luam din aluat si formam bilute de marimea unor nuci cu coaja, din cele mai mici.

Tavalim prin zahar praf si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc moale, 300 F (150C) pana devin usor aurii pe margine.

Din cantitatea de mai sus mie mi-au iesit 35 de biscuiti, dar numarul variaza in functie de marimea bilutelor pe care le faceti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Nuca
1
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Supa cremoasa  de rosii
Bucataras.RO

Supa cremoasa de rosii

Nu-mi plac supele crema,am pitici pe creier.....singura supa mai cremoasa pe care o mananc este cea de rosii.....iar azi am...

Supa cremoasa de rosii
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala