Biscuiti cu Marshmallows Inveliti in Ciocolata

Complexitate
redusa
Biscuiti cu Marshmallows Inveliti in Ciocolata

Ingrediente

  • 300 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 2 1/4 lingurite praf de copt
  • 185 g unt topit la temperatura camerei (80%)
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 170 g zahar brun
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 punga marshmallows (250 g)
  • aproximativ 85 g ciocolata neagra intre 60-80 % fara lecitina

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Intr-un bol amestecati cu telul faina, praful de copt, zaharul. Puneti oul, vanilia, untul si cu o furculita formati intr-un aluat. Luati aproximativ cate 1 lingura de aluat si apasati usor incat sa dati forma de biscuite, puneti intr-o tava cu foaie de copt lasand putin spatiu intre ele.

Coaceti in cuptor timp de 8 minute. Transferati jumatate din biscuiti pe un gratar iar pe celelalte bucati intoarceti-le si puneti marshmallows (o cantitate generoasa) apoi mai lasati 1-2 minute la cuptor. Scoateti si puneti deasupra cea de a doua bucata de biscuite apoi lasati sa se raceasca putin.

Aduceti la fierbere lenta o cratita mica cu putina apa. Deasupra acesteia topiti la aburi ciocolata intr-un bol termorezistent. Puneti o tava sau foaie de copt sub gratar. Incercati sa taiati excesul de marshmallows de pe margini.

Cu o pensula ungeti cu ciocolata biscuitii pe jumatate un strat indeajuns sa acopere. Lasati sa se raceasca pana cand ciocolata s-a intarit apoi ungeti cealaltalte jumatatati si marginile (daca e nevoie mai incalziti o data ciocolata).

Orice exces de ciocolata se poate rade de pe hartia de copt si refolosita. Lasati sa se raceasca complet si ciocolata sa fie intarita inainte de servire. Pastrati intr-un loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti