Biscuiti cu Marshmallows Inveliti in Ciocolata

Complexitate
redusa
Biscuiti cu Marshmallows Inveliti in Ciocolata

Ingrediente

  • 300 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 2 1/4 lingurite praf de copt
  • 185 g unt topit la temperatura camerei (80%)
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 170 g zahar brun
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 punga marshmallows (250 g)
  • aproximativ 85 g ciocolata neagra intre 60-80 % fara lecitina

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Intr-un bol amestecati cu telul faina, praful de copt, zaharul. Puneti oul, vanilia, untul si cu o furculita formati intr-un aluat. Luati aproximativ cate 1 lingura de aluat si apasati usor incat sa dati forma de biscuite, puneti intr-o tava cu foaie de copt lasand putin spatiu intre ele.

Coaceti in cuptor timp de 8 minute. Transferati jumatate din biscuiti pe un gratar iar pe celelalte bucati intoarceti-le si puneti marshmallows (o cantitate generoasa) apoi mai lasati 1-2 minute la cuptor. Scoateti si puneti deasupra cea de a doua bucata de biscuite apoi lasati sa se raceasca putin.

Aduceti la fierbere lenta o cratita mica cu putina apa. Deasupra acesteia topiti la aburi ciocolata intr-un bol termorezistent. Puneti o tava sau foaie de copt sub gratar. Incercati sa taiati excesul de marshmallows de pe margini.

Cu o pensula ungeti cu ciocolata biscuitii pe jumatate un strat indeajuns sa acopere. Lasati sa se raceasca pana cand ciocolata s-a intarit apoi ungeti cealaltalte jumatatati si marginile (daca e nevoie mai incalziti o data ciocolata).

Orice exces de ciocolata se poate rade de pe hartia de copt si refolosita. Lasati sa se raceasca complet si ciocolata sa fie intarita inainte de servire. Pastrati intr-un loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Bucataras.RO

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Imi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des...

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos