Beignets Corse au Brocciu (gogosi cu Urda ca in Corsica)

Complexitate
redusa
Beignets Corse au Brocciu (gogosi cu Urda ca in Corsica)

Ingrediente

  • 300 gr urda
  • 150 gr faina de patiserie
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 5 gr de drojdie uscata
  • arome dupa gust la alegere: apa de flori de portocal sau rom
  • ulei mult pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am amestecat faina cu ou, drojdia, laptele si aroma /esenta ... a reiesit un aluat ca de clatite foarte moale. l-am lasat acoperit pe masa, acum e cald afara si dupa 1 ora cind se vedea ca a crescut am adaugat in el urda sfarimata cu furculita.

Am incalzit foarte bine uleiul intr-o cratita adinca si abia cind era foarte fierbinte am pus cu lingura gogosile pe rid, in timp ce se prajeau le-am intors (in general se cam intorc singure) . Si le-am scos pe farfuria cu hirtie pentru prajeli.

Le-am pudrat cu zahar.
Nu trebuie ca urda sa se amestece perfect cu aluatul ci sa ramina bucatele micute, sa se simta.
Cum brocciu adica urda de oaie sau capra tipica in Corsica n-am avut m-am orientat la ce ofera magazinul satesc: urda (ricotta) in felii, adica un fel de urda mai tare nu uda si cremoasa ca cea din cutiute, seamana mai mult, aproape foarte mult cu urda din Romania.

Ar fi mers si putina brinza proaspata de capra amestecat cu aceasta urda ca sa ii dea cremozitatea si grasimea celei originale, dar n-a fost sa fie ... alta data am gasit si brinza de capra ieri cind aveam nevoie nu avea:?

Deci acestea sunt niste gogosele care seamana mult cu gogosile din iaurt de pe vremea ceausista. Reteta adevarata nu cred ca exista pe net, chiar am citit citeva comentarii (in franceza: roll: ) in care cineva spunea clar ca reteta originala este tinuta secret si ca se da mai departe din mama in fiica printre locuitoarele insulei.

Dehhh asta e ... deci am citit mai multe retete si am vizualizat singurul film pe youtube in care este prezentata reteta (in varianta unui bucatar local). Retetele destul de asemanatoare doar in unele apare praf de copt (chimica) si in altele drojdie de bere (drojdie de brutarie zic ei).. Eu am ales varianta cu drojdie de bere ca oricum nu ma grabeam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa