Beignets Corse au Brocciu (gogosi cu Urda ca in Corsica)

Complexitate
redusa
Beignets Corse au Brocciu (gogosi cu Urda ca in Corsica)

Ingrediente

  • 300 gr urda
  • 150 gr faina de patiserie
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 5 gr de drojdie uscata
  • arome dupa gust la alegere: apa de flori de portocal sau rom
  • ulei mult pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am amestecat faina cu ou, drojdia, laptele si aroma /esenta ... a reiesit un aluat ca de clatite foarte moale. l-am lasat acoperit pe masa, acum e cald afara si dupa 1 ora cind se vedea ca a crescut am adaugat in el urda sfarimata cu furculita.

Am incalzit foarte bine uleiul intr-o cratita adinca si abia cind era foarte fierbinte am pus cu lingura gogosile pe rid, in timp ce se prajeau le-am intors (in general se cam intorc singure) . Si le-am scos pe farfuria cu hirtie pentru prajeli.

Le-am pudrat cu zahar.
Nu trebuie ca urda sa se amestece perfect cu aluatul ci sa ramina bucatele micute, sa se simta.
Cum brocciu adica urda de oaie sau capra tipica in Corsica n-am avut m-am orientat la ce ofera magazinul satesc: urda (ricotta) in felii, adica un fel de urda mai tare nu uda si cremoasa ca cea din cutiute, seamana mai mult, aproape foarte mult cu urda din Romania.

Ar fi mers si putina brinza proaspata de capra amestecat cu aceasta urda ca sa ii dea cremozitatea si grasimea celei originale, dar n-a fost sa fie ... alta data am gasit si brinza de capra ieri cind aveam nevoie nu avea:?

Deci acestea sunt niste gogosele care seamana mult cu gogosile din iaurt de pe vremea ceausista. Reteta adevarata nu cred ca exista pe net, chiar am citit citeva comentarii (in franceza: roll: ) in care cineva spunea clar ca reteta originala este tinuta secret si ca se da mai departe din mama in fiica printre locuitoarele insulei.

Dehhh asta e ... deci am citit mai multe retete si am vizualizat singurul film pe youtube in care este prezentata reteta (in varianta unui bucatar local). Retetele destul de asemanatoare doar in unele apare praf de copt (chimica) si in altele drojdie de bere (drojdie de brutarie zic ei).. Eu am ales varianta cu drojdie de bere ca oricum nu ma grabeam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.