Beigli cu Nuca - Dios Bejgli

Complexitate
redusa
Beigli cu Nuca - Dios Bejgli

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 sucituri :
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 600 g faina
  • 100 g zahar praf
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • Umplutura :
  • 150 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri miere de albine
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr nuca maruntita
  • 100 gr stafide
  • 1/2 lingurita cafea macinata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 2-3 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta vanilie)

Mod de preparare

Aluat:
In 50 ml lapte caldut dizolvam 30 g drojdie impreuna cu 1 praf de sare. Intr-un vas punem 600 g faina, 200 g unt (margarina), 100 g zahar praf, 2 galbenusuri de ou, laptele in care am dizolvat drojdia si 200 ml smantana si incepem sa lucram bine toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o punga in care presaram un pic de faina si il dam la rece pentru 2 ore.

Umplutura:
Punem 150 ml apa intr-un vas la fiert la care adaugam 4 linguri miere de albine si 250 g zahar. Lasam pe foc pana zaharul se topeste apoi adaugam 250 g nuca macinata si 250 g nuca maruntita (in mojar sau taiata bucatele cu cutitul) si fierbem timp de 2 -3 minute. Luam de pe foc si adaugam stafidele, 1/2 lingurita cafea macinata, 1/4 lingurita scortisoara macinata, esenta de rom, esenta de vanilie (sau zaharul vanilat). Amestecam si lasam umplutura sa raceasca.

Scoatem aluatul de la rece si ne apucam sa intindem pe o planseta presarata cu faina suciturile. Inainte impartim aluatul in 2 bucati. Intindem fiecare parte sub forma dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0.5 cm si intindem o parte din umplutura racita.

Lasam pe fiecare parte a aluatului intins la margine un spatiu liber de aproximativ 1-1.5 cm si rulam aluatul (atentie sa nu rulati starns suciturile, lasati cat mai lejer). Suciturile le asezam in forma de chec in care punem hartie de copt in prealabil, ungem deasupra cu ou si cu furculita intepam in mai multe locuri suciturile.

Formele le punem in cuptorul incalzit in prealabil si lasam la copt primele 5 minute la foc mare, apoi reducem la foc mic si coacem mai departe pana sunt frumos rumenite (sau se face proba cu scobitoarea). Se scot din cuptor, le lasam la racit in forma, acoperite cu un prosop. Se feliaza si se pot servi.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.