Ingrediente
● Aluat |
● 1/2 kg faina |
● 1 ou +1 galbenus |
● 10 g drojdie uscata |
● 2 linguri zahar |
● 100 ml lapte caldut |
● nu fierbinte +1 lingura de lapte |
● 200 g unt 82% grasime moale |
● dar nu topit + 1 lingura untura (daca aveti, aceasta fragezeste si mai mult aluatul) coaja rasa de lamaie sau/si de portocala |
● 1 praf de sare |
● Crema de nuca |
● 200 g nuca macinata |
● 125 ml lapte |
● 1 lingurita de unt |
● 4-5 linguri zahar sau mai mult |
● dupa gust |
● esenta de rom |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:50min
Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta de rom si lasam la racit.
Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de pesmet, daca este prea vartoasa, subtiem cu putin lapte.
Ingredientele pentru aluat se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: oul, laptele, untul, zaharul, sarea, miroasele, faina si drojdia.
Se framanta un aluat elastic, care se infoliaza si se introduce in frigider pentru o jumatate de ora.
Dupa ce trec cele 30 de minute, scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem foi pe blatul uns cu foarte putin ulei, Repartizam uniform pe fiecare foaie cate o jumatate din crema de nuca si rulam strans.
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.
Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca acoperite cu un servet curat. Se feliaza doar in momentul servirii. Le pastram invelite in folie alimentara.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Beigli cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de pesmet, daca este prea vartoasa, subtiem cu putin lapte.
Ingredientele pentru aluat se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: oul, laptele, untul, zaharul, sarea, miroasele, faina si drojdia.
Se framanta un aluat elastic, care se infoliaza si se introduce in frigider pentru o jumatate de ora.
Dupa ce trec cele 30 de minute, scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem foi pe blatul uns cu foarte putin ulei, Repartizam uniform pe fiecare foaie cate o jumatate din crema de nuca si rulam strans.
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.
Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca acoperite cu un servet curat. Se feliaza doar in momentul servirii. Le pastram invelite in folie alimentara.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Beigli cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany