Reteta culinara Beigli cu Nuca

Postat pe: 29-09-2016
(0)

Ingrediente

Aluat
1/2 kg faina
1 ou +1 galbenus
10 g drojdie uscata
2 linguri zahar
100 ml lapte caldut
nu fierbinte +1 lingura de lapte
200 g unt 82% grasime moale
dar nu topit + 1 lingura untura (daca aveti, aceasta fragezeste si mai mult aluatul) coaja rasa de lamaie sau/si de portocala
1 praf de sare
Crema de nuca
200 g nuca macinata
125 ml lapte
1 lingurita de unt
4-5 linguri zahar sau mai mult
dupa gust
esenta de rom

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h:50min
Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta de rom si lasam la racit.
Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de pesmet, daca este prea vartoasa, subtiem cu putin lapte.

Ingredientele pentru aluat se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: oul, laptele, untul, zaharul, sarea, miroasele, faina si drojdia.
Se framanta un aluat elastic, care se infoliaza si se introduce in frigider pentru o jumatate de ora.
Dupa ce trec cele 30 de minute, scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem foi pe blatul uns cu foarte putin ulei, Repartizam uniform pe fiecare foaie cate o jumatate din crema de nuca si rulam strans.
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.
Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca acoperite cu un servet curat. Se feliaza doar in momentul servirii. Le pastram invelite in folie alimentara.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Beigli cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Beigli cu Nuca