Ingrediente
● 300 gr faina |
● 200 gr unt |
● 100 gr zahar pudra |
● 60 gr ciocolata |
● 1 lingurita rasa de praf de copt |
● 1 galbenus |
● 50 gr migdale/alune/nuci macinate |
● 1 lingura cacao |
● 1 lingura rom (optional) vanilie |
● Decor: |
● 1 lingura cacao |
● ~ 100 gr cicolata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga ciocolata data prin razatoare cu gauri mici, romul, galbenusul, cacao si nuca macinata, se mixeaza putin cu faina amestecata cu praful de copt la viteza mica.
Se framanta pana devine o bila compacta, se infasureaza in folie de plastic si se tine la frigider 30 de minute.
Se formeaza bastonase cu lungimea de 6-7 cm cu grosimea degetului si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt cu distanta intre ele de 2 cm, se coc 10 minute la 180 gr c.
Le scoateti din tava doar dupa ce se racesc complet, se pudreaza cu cacao si se glazureaza cu ciocolata.
Pofta mare!
Cu cafea, lapte, ceai s.a.m.d. :)) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bastonase de Ciocolata pentru Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Se framanta pana devine o bila compacta, se infasureaza in folie de plastic si se tine la frigider 30 de minute.
Se formeaza bastonase cu lungimea de 6-7 cm cu grosimea degetului si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt cu distanta intre ele de 2 cm, se coc 10 minute la 180 gr c.
Le scoateti din tava doar dupa ce se racesc complet, se pudreaza cu cacao si se glazureaza cu ciocolata.
Pofta mare!
Cu cafea, lapte, ceai s.a.m.d. :)) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bastonase de Ciocolata pentru Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany