1. Se amesteca zaharul, nuca de cocos si grisul si apoi se adauga praful de copt.
2. Se pun laptele si untul intr-un vas si se dau in clocot.
3. Se adauga peste lapte si unt intai amestecul cu gris, apoi si restul ingredientelor si se amesteca bine.
4. Se unge o tava cu unt.
5. Se toarna compozitia cam de 1,5 cm grosime in tava si se distribuie uniform.
6. Se coace la 350 grade cam 35 de minute pana se aureste.
7. Se scoate din cuptor si se pun alunele peste compozitia coapta, apasandu-le usor cu degetul.
8. Se lasa sa se raceasca 1 ora.
9. Se toarna peste siropul rece.
10. Se mai da la cuptor la 200 de grade timp de 5 minute pana se aureste.
11. Se taie si se serveste calda sau rece.
Se pot adauga si stafide in compozitie, pana sa se toarne in tava.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii