1. Se amesteca zaharul, nuca de cocos si grisul si apoi se adauga praful de copt.
2. Se pun laptele si untul intr-un vas si se dau in clocot.
3. Se adauga peste lapte si unt intai amestecul cu gris, apoi si restul ingredientelor si se amesteca bine.
4. Se unge o tava cu unt.
5. Se toarna compozitia cam de 1,5 cm grosime in tava si se distribuie uniform.
6. Se coace la 350 grade cam 35 de minute pana se aureste.
7. Se scoate din cuptor si se pun alunele peste compozitia coapta, apasandu-le usor cu degetul.
8. Se lasa sa se raceasca 1 ora.
9. Se toarna peste siropul rece.
10. Se mai da la cuptor la 200 de grade timp de 5 minute pana se aureste.
11. Se taie si se serveste calda sau rece.
Se pot adauga si stafide in compozitie, pana sa se toarne in tava.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii