Baigli cu mac si nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Baigli cu mac si nuca

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -100 gr unt
  • -100 gr margarina topita
  • -2 oua
  • -sare,
  • -20 gr drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3 rulade )
  • -un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)

Mod de preparare

1) 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.

2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut.

Se coc pana sunt rumeni dasupra.

Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc