Baba Al Limoncello

Complexitate
redusa
Baba Al Limoncello

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt
  • 400 g faina sirop
  • 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 250 ml limoncello

Mod de preparare

Este un dulce tipic din Napoli, e gustos si se poate umple si cu frisca si capsuni sau alte fructe. Preparare: Intr-un castron se pun ouale, zaharul, untul moale, drojdia si se bat bine cu mixterul. Dupa care se pune faina si sarea se bate pana devine un aluat elastic.

Se unge o forma de 28 cm cu unt si se pune aluatul in forma, se lasa la crescut 3 ore acoperit cu folie de plastic. Dupa 3 ore se coace la 220 grade pt. 30 min. Intre timp se face siropul. Se pune apa, zaharul si coaja de lamaie si se fierbe 20 min, cand e gata se ia de pe foc si se pune limoncello.

Se scoate babà din cuptor si se inteapa cu o scobitoare bine peste tot dupa care se pune siropul pregatit cate putin pana il absoarbe tot. Se lasa la racit in forma. Cand e rece se rastoarna pe platou. Se poate servi asa cum e sau cu frisca si fructe langa sa umplut.

Eu am folosit drojdie uscata 7 g si forma nu este cea speciala de babà aia are mai multe striature pe margine si la fel ca a mea gaura in mijloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia