Se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, sau la microunde, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca
Se bate frisca, se pune la moi gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi sa se topeasca, in frisca deja batuta se adauga mierea laptele, gelatina, vanilia.
Ciocolata topita pentru decorat paharele si gem de cirese.
Se topeste ciocolata, cu ajutorul unei pensule se decoreaza orice modele dorim pe interiorul paharelor tinute in prealabil la congelator pentru circa 15 minute, se pune un strat crema de cirese se pune pararul la congelator sa se intareasca, apoi adaugam un strat crema frisca, un strat gem, strat frisca si iar la congelator 10-15 minute, apoi un strat crema cu cirese, se decoreaza cu cirese, ciocolata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii