Aplete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 13 linguri de faina
  • 1/3 pahare de zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita de scortisoara
  • zahar vanilat pudra
  • 1 pliculet de drojdie (dr oetker)
  • 1/2 cana de apa
  • 4 mere medii
  • 100 g nuci
  • 1/8 pachet de unt (un sfert taiat in doua)

Mod de preparare

Se spala merele, dupa care se sterg de apa si se rad. Se pun intr-un ceaun (cu tot cu zeama) mic si cu o amestecare continua se calesc timp de 3 minute. In timpul calirii se pune o lingurita de scortisoara si putina menta. Se lasa sa se raceasca si in timpul acesta se face aluatul.

Aluat:
10 linguri de faina se pun intr-un castron, apoi pe rand drojdia, cele 2 oua, zaharul si la sfarsit apa. Dupa consistenta, se pune si restul fainei. Se lasa 15 minute sa se odihneasca si apoi incepeti sa faceti niste rulouri cu mainile tapetate cu faina, fiindca este foarte lipicioasa.

Apoi, puteti pune nuca, stafide, esenta de rom (cate o picatura pe rulou), iar dupa aceea, daca v-a mai ramas mar ras, puneti in proportii egale, peste rulouri, marul ramas. Se lasa la cuptor timp de 20-30 de minute la foc mediu.
Se servesc caldutze, cu ZAHAR PUDRA pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici