Se spala merele, dupa care se sterg de apa si se rad. Se pun intr-un ceaun (cu tot cu zeama) mic si cu o amestecare continua se calesc timp de 3 minute. In timpul calirii se pune o lingurita de scortisoara si putina menta. Se lasa sa se raceasca si in timpul acesta se face aluatul.
Aluat:
10 linguri de faina se pun intr-un castron, apoi pe rand drojdia, cele 2 oua, zaharul si la sfarsit apa. Dupa consistenta, se pune si restul fainei. Se lasa 15 minute sa se odihneasca si apoi incepeti sa faceti niste rulouri cu mainile tapetate cu faina, fiindca este foarte lipicioasa.
Apoi, puteti pune nuca, stafide, esenta de rom (cate o picatura pe rulou), iar dupa aceea, daca v-a mai ramas mar ras, puneti in proportii egale, peste rulouri, marul ramas. Se lasa la cuptor timp de 20-30 de minute la foc mediu.
Se servesc caldutze, cu ZAHAR PUDRA pe deasupra.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii