Ingrediente

13 linguri de faina
1/3 pahare de zahar
2 oua
1 lingurita de scortisoara
zahar vanilat pudra
1 pliculet de drojdie (dr oetker)
1/2 cana de apa
4 mere medii
100 g nuci
1/8 pachet de unt (un sfert taiat in doua)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se spala merele, dupa care se sterg de apa si se rad. Se pun intr-un ceaun (cu tot cu zeama) mic si cu o amestecare continua se calesc timp de 3 minute. In timpul calirii se pune o lingurita de scortisoara si putina menta. Se lasa sa se raceasca si in timpul acesta se face aluatul.

Aluat:
10 linguri de faina se pun intr-un castron, apoi pe rand drojdia, cele 2 oua, zaharul si la sfarsit apa. Dupa consistenta, se pune si restul fainei. Se lasa 15 minute sa se odihneasca si apoi incepeti sa faceti niste rulouri cu mainile tapetate cu faina, fiindca este foarte lipicioasa.

Apoi, puteti pune nuca, stafide, esenta de rom (cate o picatura pe rulou), iar dupa aceea, daca v-a mai ramas mar ras, puneti in proportii egale, peste rulouri, marul ramas. Se lasa la cuptor timp de 20-30 de minute la foc mediu.
Se servesc caldutze, cu ZAHAR PUDRA pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aplete" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dordecasa
•  23.04.2011 00:14:58

super, am sa incerc si eu , dar ar fi ideal daca ai pune niste poze, ca sa vad pasii ce tre sa-i urmez ca sa imi reuseasca, hahahah.

prajiturik12
•  11.10.2009 15:13:18

Proprie reteta.Inventata de mine sper sa va placa.


prajiturik12

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aplete