Alivanca moldoveneasca

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

malai 225 g
lapte 900 ml
smantana 300 g
unt 100 g
zahar 125 g
branza de vaci 200 g
oua 2 buc
zahar vanilat 1 plic
praf de copt 1 plic
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se amesteca cu malaiul oparit, se adauga 100 g smantana, 80 g unt, sare si praf de copt. Se unge o tava cu restul untului, se toarna compozitia intr-o tava si se coace in cuptor, la inceput la un foc iute si se continua coacerea la un foc potrivit.
Cand alivanca este gata, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu smantana amestecata cu restul de zahar si zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Alivanca moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  15.02.2013 15:10:58

Alivanca tot alivanca ramane chir daca are sau nu pijamale pe ea

dordecasa
•  23.04.2011 00:10:39

cu poze e mult mai usor....hahahha!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Alivanca moldoveneasca