Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand 9 linguri de zahar, batand bine dupa fiecare (ca la bezea), si la sfarsit de adauga nuca si aromele.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se coc doua foi. Eu recomad, pentru prezentare, sa se coaca2 foi, iar dupa coacere sa se taie in jumatati, si obtinem o prajitura mai inalta, din 4 foi.
Crema: Galbenusurile se bat cu restul de zahar pe aburi, pana se ingroasa (un reper: sunt gata cand se incearca cu degetul si frige) apoi se dau la rece.
Untul se freaca spuma si se adauga treptat in crema de galbenus. Se adauga zeama de lamaie si nuca prajita. Se imparte crema in 2 parti egale, iar in una se adauga cacaoa.
Se intinde crema pe foi alternand culorile, iar pe ultima foaie se intinde un strat de crema.
Peste ultimul strat se toarna ciocolata topita. Se da la rece inainte sa se portioneze.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaVa propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure. O combinatie...
Parfait de înghețată cu menta si fisticO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii