Alba Ca Zapada II

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

Aluat:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri lapte
9 linguri ulei
3 pliculete zahar vanilat
sare
1 lingurita amoniac
faina cat cuprinde
Crema:
o cana lapte fiert
6 linguri faina
1 1/2 cana de zahar
1 pachet margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. Dupa ce se raceste se adauga oule
Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine.

Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.
Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina. Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.

Se umplu foile.

Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.

Se lasa sa steie o zi, se seveste a doua zi.

Nota: Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Alba Ca Zapada II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

arhimedee
•  07.11.2013 12:13:16

Arata foarte bine, cu siguranta merita incercata! :D

hog
•  13.03.2010 09:03:58

ce cantitati ai folosit pt 7 foi?

hellenne
•  24.02.2010 22:48:06

doamne, cum arata! abia astept s-o incerc!

elyya
•  17.02.2010 15:01:37

la crema iti trebuie de fapt 2 cani lapte,nu?
in rest arata...super..sa-mi iasa si mie..la fel

alexz_09dk
•  16.02.2010 18:55:50

Mmmm, pare sa fie gustoasa, am sa incerc sa fac maine:D

hanypetty
•  15.07.2008 17:12:52

Am facut reteta, mi se pare ca totusi a ta e mai cremoasa....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Alba Ca Zapada II