Alba Ca Zapada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema:
  • 1litru de lapte
  • 8 linguri faina
  • 200gr zahar
  • un pachet de unt sau margarina
  • zeama si coaja de la trei lamai
  • glazura:
  • 150gr zahar
  • 125 gr unt
  • 30ml lapte

Mod de preparare

Ouale si zaharul se mixeaza intr-un vas si se adauga cate o lingura de ulei amestecand bine dupa fiecare. Se adauga apoi cele 12 linguri de lapte, bicarbonatul si faina cat cuprinde! Se imparte coca in 5 parti egale. Se intind 5 foi care se coc pe dosul tavii! crema: se amesteca faina cu zaharul, apoi se adauga laptele putin cate putin sa nu faca cocoloase si se pune la foc mic timp de 5 min.

Cand opriti focul adaugati pachetul de unt taiat cubulete pentru a se dizolva mai repede! cand se raceste un pic se adauga sucul si coaja de la cele trei lamai! se umplu foile cu aceasta compozitie! glazura: se topeste untul cu zaharul apoi se adauga laptele si se lasa sa fiarba la foc mic 5 min!

Se toarna glazura deasupra (dupa ce s-a racit un pic) apoi puteti presara deasupra nuca de cocos sau zahar pudra!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate