Alb si Negru (Bianco E Nero) / Eclere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Alb si Negru (Bianco E Nero) / Eclere

Ingrediente

  • gogosele de ecler rotunde (cumparate) frisca
  • crema de ciocolata (nutella, ciocolata topita) pt cca 15 eclere
  • 65 gr faina 00
  • 50 gr unt
  • 1/2 lingura rasa de zahar tos
  • 2 oua mici
  • sare
  • 125 ml apa

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu untul, cind apa fìerbe si untul s-a topit se adauga faina si zaharul. Se ameseca bine cu lingura de lemn sau cu telul in forma de para. Totul pe foc mic de tot. Se da cratita de pe foc si se adauga primul ou, se amesteca bine si abia cind oul s-a incorporat perfect in aluat se adauga al doilea ou. Se amesteca bine.

In acest timp se incalzeste cuptorul si se pregateste tava (se pune hirtie de copt sau se unge cu unt/margarina si se presara cu faina). Aluatul obtinut se pune cu lingurita pe tava din loc in loc, pt ca eclerele vor creste. Sau se pune intr-i punga de plastic care se taie la un colt si se toarna pe tava... sau folositi sacul de patiserie... eu am pus cu lingurita... mai cu seama ca am facut numai jumatate de cantitate.

Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de ciocolata.

Eclerele trebuie coapte (la 210 C). In primele 15-20 min nu se deschide usa cuptorului, apoi se lasa focul mai mic si se coc pina vor fi aurii, si racite se cresteaza si se umplu cu frisca. Apoi se tavalesc sau se minjesc cu crema.

Se aseaza pe farfurie, de preferat sub forma de piramida (eu am facut putine si nu aveam din ce sa fac piramida), se stropesc cu ciocolata topita pt decor (eu nu!) .
Este un dulce tipic orasului Messina (Sicilia), azi la tv la Prova del cuoco o concurenta a pregatit exact asta...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia