Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

    Mod de preparare

    Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte). Spalati-le si stergeti-le. Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.

    Sau faceti ca mine: intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.

    Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga. Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi. Etichetati.

    Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.

    Va puneti probabil intrebarea, de ce pregatesc vinetele pentru iarna in cuptor, coapte, in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun.

    Raspunsul a fost dat de oameni de specialitate, dupa ani de cercetare si anume: vinetele coapte sunt mai sanatoase decat cele prajite. Nimic nou pana aici!

    Prin prajire, in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene.
    Aceste concluzii au fost publicate in "European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry" in care se mai mentioneaza faptul ca, vinetele prajite ataca smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor. In consecinta, din acest punct de vedere, am luat masuri - coc vinetele!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

    Salata Caprese - simpla si delicioasa
    Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

    Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

    Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

    Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

    Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
    Cele mai apreciate rețete
    Gogosari in Sos de Mustar
    3
    Conserve, muraturi

    Gogosari in Sos de Mustar

    Gogosari in Sos de Mustar
    Salata Simpla de Salata Verde
    4
    Salate

    Salata Simpla de Salata Verde

    Salata Simpla de Salata Verde
    Bomboane Raffaello
    5
    Dulciuri

    Bomboane Raffaello

    Bomboane Raffaello
    Parteneri
    Pulpe de pui la tigaie
    Bucataras.RO

    Pulpe de pui la tigaie

    Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

    Pulpe de pui la tigaie
    Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
    Culinar.RO

    Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

    Deserturi racoritoare de vara

    Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
    Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
    Gustos.RO

    Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

    Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

    Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute