Ingrediente
● 4 l saramura |
● 400 g morcovi taiati felii |
● 50 g cimbru |
● 2 g enibahar |
● 5 g foi de dafin |
● 10 kg varza alba |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Varza se curata de frunzele exterioare si de cotoare, se taie jumatati sau sferturi sau, daca sint capatinile mai mici, se lasa intregi, se presara bine cu sare. Varza astfei pregatita se aseaza in vase de murare (borcane, putini), indesindu-se bine. In timpul asezarii verzei in vasul de murare, se intercaleaza cu condimentele din reteta, apoi se toarna saramura fierbinte, pregatita, pina la gura vasului.
Se mai asteapta circa 30 minute pentru a se lasa varza si se mai completeaza cu saramura astfei incit saramura sa depaseasca varza cu circa 10 cm, apoi se leaga la gura. Primeie 7 zile vasele cu varza pusa la murare se tin la o temperatura obisnuita de circa 16 - 18°C, dupa care se vor ridica si se vor pastra la locuri uscate, racoroase si ferite de mirosuri straine (petrol).
Dupa turnarea saramurei, fermentatia incepe in 1—2 zile fiind determinate de temperatura. La putini se vor prevedea in partea inferioara cepuri pentru pritocire, care se va face din trei in trei zile. Operatia ccnsta in scoaterea zemei in vase mari care apoi se toarna prin vinturare in vasul cu varza. Operatia se repeta de citeva ori pentru vinturarea perfecta a saramurei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza alba in saramura" nu uita sa ii faci un review.
Se mai asteapta circa 30 minute pentru a se lasa varza si se mai completeaza cu saramura astfei incit saramura sa depaseasca varza cu circa 10 cm, apoi se leaga la gura. Primeie 7 zile vasele cu varza pusa la murare se tin la o temperatura obisnuita de circa 16 - 18°C, dupa care se vor ridica si se vor pastra la locuri uscate, racoroase si ferite de mirosuri straine (petrol).
Dupa turnarea saramurei, fermentatia incepe in 1—2 zile fiind determinate de temperatura. La putini se vor prevedea in partea inferioara cepuri pentru pritocire, care se va face din trei in trei zile. Operatia ccnsta in scoaterea zemei in vase mari care apoi se toarna prin vinturare in vasul cu varza. Operatia se repeta de citeva ori pentru vinturarea perfecta a saramurei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza alba in saramura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany