Salata pentru Iarna

Complexitate
redusa
Salata pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru aprox 6 borcane de 720 ml
  • -1 kg morcovi
  • -1 kg ardei gras, diferite culori sau ½ ardei + ½ gogosari (ardei kapia rosii)
  • -5 kg rosii
  • -1 kg ceapa alba
  • -2 linguri sare
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati si curatati zarzavatul. Indepartati cotorul cu samburi si nervurile de la ardei. Treceti morcovii prin razatoarea mare, taiati ardeii si ceapa fideluta, iar rosiile in felii medii. Puneti totul intr-un vas mare. Presarati sarea, verdeata, amestecati totul bine si dati deoparte 30 min la temperatura camerei pentru ca legumele sa se inmoaie si sa-si lase zeama.

Repartizati zarzavatul cu zeama cu tot in borcane sterilizate, presand bine si avand grija sa nu ramana spatii goale. Inveliti gura borcanelor cu folie de aluminiu. Transferati-le intr-o tava tapetata si ea cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul incalzit la 180 grade pana incep sa fiarba, apoi faceti focul mic si lasati sa fiarba in continuare 1- 1 ½ ora, timp in care zarzavatul se patrunde bine si scade in borcane.
Scoateti din cuptor; luati un borcan si completati cu legumele din el, spatiul ramas gol din celelalte borcane.

Capsati si lasati borcanele sa se raceasca la temperatura camerei, rasturnate pe capac, pe un prosop.
Etichetati si dati la camara.

Serviti salata de legume:
-simpla;
-ca garnitura la carne, adauandu-i putina ceapa verde (uscata), ulei si sare sau amestecata cu varza murata ori mazare verde la conserva;
-folosi ca o vegeta de legume la prepararea ciorbelor, mancarurilor.
Precizare:
Salata se pastreaza foarte bine daca depozitarea se face intr-o camara racoroasa si bine aerisita.
Pentru a evita sa se strice, puneti cate 1 aspirina in fiecare borcan de 720 ml inainte de a capsa. Iarna, cand deschideti borcanul (daca acesta nu a fost cu probleme) gasiti aspirina intreaga; tot ce trebuie sa faceti este sa o indepartati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort Anamaria
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola