Rubiniu de Zarzavat

Postat pe: 13-11-2010
(0)

Ingrediente

Legume si zarzavaturi de toamna
Arome:
leustean
cimbru
busuioc
Tarhon
usturoi
ceapa
Boabe de piper
mustar
Crengute si frunze de visin
Vin NEGRU de buna calitate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Nu e bors, nu e otet, ceva intre astea doua, pe care noi ardelenii il folosim cu predilectie la ciorbe; in afara de faptul ca suntem inceti, mai avem o "calitate"... suntem caposi: la noi supa-i zupa si e dulce, punct! Borsu-i zama covosita, punct! Ciorba-i zama da-i acrita, punct... aici folosim noi "otetul" facut in casa din legume de toamna si care se pastreaza tot timpul iernii, ba si pana la urmatoarea toamna.

Toate legumele si zarzavaturile de toamna, le punem la un loc, le aromam cu ierburi care nu vor mai fi in curand, turnam deasupra vin NEGRU vechi si de buna calitate - musai de casa si vechi, garant al viitoarei infaptuiri - in proportie de o treime vin, doua treimi apa.

Ca si la "Tulburel", vezi http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/must_de_legume_de_toamna-7496/ legumele si zarzavatul, verdeata si tot restul de arome, se pun functie de de ceea ce va place mai mult in combinatia respectiva; in vreme, repetand facerea, va veti stabili la un anume fel de combo care va e pe plac.

Asadar, umpleti o treime din borcan cu legume si arome, turnati deasupra spritzul Very Happy si asteptati sa infuzeze toate gusturile si parfumurile premeditate fara scrupule. O saptamana va dura aceasta socializare; cand mirosul este bogat si cuprinzator, zeama limpede si rubinie, trageti la sticle si etichetati: unele borcane contin varza rosie, altele felii de sfecla rosie - culoarea e garantata, mirosul e diferit - depinde la ce preparat anume vreti sa folositi licoarea.

Dupa cum am spus mai sus, nu veti avea parte de otet si nici de bors - este un fel de acreala fara agresivitatea otetului si fara covoseala borsului. Doar facandu-l va veti da seama de calitatea lui si de faptul ca nu se poate inlocui cu altceva, nici aroma si nici gustul. Este un fel de unicitate in gama acelor produse ce merg pe muchie de cutit.

Noi facem des vara mancaruri usoare, fara carne: supe de fructe, ciorbe de pastai, borsuri verzi de buruieni
Cool, si ne folosim de tulburel si rubinie pt a imbogati la capat, zama frugala.

Va doresc a face si voi asemenea bauturi si licori de viata buna si modesta; n-o sa va para rau.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rubiniu de Zarzavat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rubiniu de Zarzavat