Ingrediente
● 3 kg prune brumarii (bistrite) |
● Solutia, la 1 l apa: |
● 500 ml otet alimentar, de 9 grade |
● 250 g zahar sau miere |
● 1 lingurita scortisoara, bucate |
● 2-3 bucati cuisoare intregi |
● 10 g sare |
Mod de preparare
Spalati bine prunele, scurgeti-le si puneti-le in borcanele spalate si sterilizate. Turneti solutia clocotita, legati si dati borcanele la dunst uscat, intre paturi, pana se racesc.
Solutia: puneti sa fiarba apa si otetul, adaugati restul ingredientelor si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste zaharul si sarea. Mai dati cateva clocote si turneti fierbinte peste prunele din borcane.
Pentru a sti cata solutie sa preparati, turnati apa peste prunele din borcane, scurgeti-o si masurati-o. Calculati la cantitatea de lichid necesara, cata apa si cat otet aveti nevoie. Ca sa evit eventualele "situatii neplacute", eu desamburesc prunele si astfel le verific.
Puteti proceda si in alt mod:
La fiecare kilogram de prune puneti cate o aspirina pisata pe care o dizolvati in solutie, inainte de a o turna in borcane. Daca puneti aspirina, veti folosi mai putin otet si anume - 100 ml otet la 1 kg de prune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prune Murate" nu uita sa ii faci un review.
Solutia: puneti sa fiarba apa si otetul, adaugati restul ingredientelor si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste zaharul si sarea. Mai dati cateva clocote si turneti fierbinte peste prunele din borcane.
Pentru a sti cata solutie sa preparati, turnati apa peste prunele din borcane, scurgeti-o si masurati-o. Calculati la cantitatea de lichid necesara, cata apa si cat otet aveti nevoie. Ca sa evit eventualele "situatii neplacute", eu desamburesc prunele si astfel le verific.
Puteti proceda si in alt mod:
La fiecare kilogram de prune puneti cate o aspirina pisata pe care o dizolvati in solutie, inainte de a o turna in borcane. Daca puneti aspirina, veti folosi mai putin otet si anume - 100 ml otet la 1 kg de prune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prune Murate" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany