Pasta din Prune Japoneze

Complexitate
redusa
Pasta din Prune Japoneze

Ingrediente

  • - 2 kg prune japoneze
  • -2 kg zahar
  • -50 ml apa
  • -4 pliculete zahar vanilat sau 1 lingurita scortisoara, dupa preferinta

Mod de preparare

Puneti la fiert fructele spalate cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja este crapata si pulpa desprinsa de sambure (aproximativ 10- 15 min).
Scurgeti apa si separat treceti fructele printr-o sita pentru a le separa de samburi si pielita.

Puneti la fiert pasta obtinuta, circa 20- 25 min, amestecand mereu, pana ce incepe sa se ingroase.
Adaugati zaharul si zaharul vanilat sau scortisoara si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce pasta este bine ingrosata.

Turnati fierbinte in borcane sterilizate si dati rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.

Serviti pasta gustoasa, unsa pe felii de paine proaspata sau cu clatite.
* Prunele japoneze seamana cu corcodusele rosii; ele provin de la Prunul japonez (Ume Kyoto) - pom fructifer ce are frunzele rosii, iar florile sun roz- rosietice.
Se poate inmulti de pe sambure.

Coapte, prunele japoneze sunt foarte dulci si zemoase, cu pulpa rosie, care nu se desprinde de sambure.
Fructele imprima pastei sau altui preparat o aroma aparte si un gust dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola