Ingrediente
● struguri bine copti si cat mai dulci |
● zahar (dupa caz) |
Mod de preparare
Spalati si scurgeti cat mai bine strugurii. Scoateti boabele de pe ciorchini si striviti-i, apoi strecurati, ca sa separati pulpa si zeama, de pielita si samburi.
Puneti la fiert pasta obtinuta, intr-un vas smaltuit si larg, la foc potrivit. Daca strugurii sunt mai acrisori, adaugati de la inceput zahar, dupa gust. Ingrosati pe foc, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, pana capata consistenta mierii- in acest timp, amestecul scade pana la 1/3 din cat era.
Puneti cald in borcane sterilizate si apoi la dunst uscat ca sa se raceasca si sa prinda deasupra pojghita. Capsati apoi si dati la camara.
Este ca un sirop foarte gros, asemanator consistentei si culorii mierii de albine. Este un bun suport al fructelor puse ca decor pe torturi, prajituri. Inlocuieste cu succes jeleul intins pe exteriorul prajiturilor, sau in orice preparat in care se cere intrebuintarea jeleului etc.
Poate fi servit ca sirop cu apa minerala sau sifon si subtiat se poate utiliza la insiroparea blaturilor etc.
Nu-mi vin acum in minte chiar toate intrebuintarile, dar sunt convinsa ca le veti descoperi singure. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta `Miere` de Struguri" nu uita sa ii faci un review.
Puneti la fiert pasta obtinuta, intr-un vas smaltuit si larg, la foc potrivit. Daca strugurii sunt mai acrisori, adaugati de la inceput zahar, dupa gust. Ingrosati pe foc, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, pana capata consistenta mierii- in acest timp, amestecul scade pana la 1/3 din cat era.
Puneti cald in borcane sterilizate si apoi la dunst uscat ca sa se raceasca si sa prinda deasupra pojghita. Capsati apoi si dati la camara.
Este ca un sirop foarte gros, asemanator consistentei si culorii mierii de albine. Este un bun suport al fructelor puse ca decor pe torturi, prajituri. Inlocuieste cu succes jeleul intins pe exteriorul prajiturilor, sau in orice preparat in care se cere intrebuintarea jeleului etc.
Poate fi servit ca sirop cu apa minerala sau sifon si subtiat se poate utiliza la insiroparea blaturilor etc.
Nu-mi vin acum in minte chiar toate intrebuintarile, dar sunt convinsa ca le veti descoperi singure. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta `Miere` de Struguri" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.01.2012 10:31:54
foate bun si dulce!bravo!