`Miere` de Struguri

Complexitate
redusa
`Miere` de Struguri

Ingrediente

  • -struguri bine copti si cat mai dulci
  • -zahar (dupa caz)

Mod de preparare

Spalati si scurgeti cat mai bine strugurii. Scoateti boabele de pe ciorchini si striviti-i, apoi strecurati, ca sa separati pulpa si zeama, de pielita si samburi.

Puneti la fiert pasta obtinuta, intr-un vas smaltuit si larg, la foc potrivit. Daca strugurii sunt mai acrisori, adaugati de la inceput zahar, dupa gust. Ingrosati pe foc, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, pana capata consistenta mierii- in acest timp, amestecul scade pana la 1/3 din cat era.

Puneti cald in borcane sterilizate si apoi la dunst uscat ca sa se raceasca si sa prinda deasupra pojghita. Capsati apoi si dati la camara.
Este ca un sirop foarte gros, asemanator consistentei si culorii mierii de albine. Este un bun suport al fructelor puse ca decor pe torturi, prajituri. Inlocuieste cu succes jeleul intins pe exteriorul prajiturilor, sau in orice preparat in care se cere intrebuintarea jeleului etc.

Poate fi servit ca sirop cu apa minerala sau sifon si subtiat se poate utiliza la insiroparea blaturilor etc.

Nu-mi vin acum in minte chiar toate intrebuintarile, dar sunt convinsa ca le veti descoperi singure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola